Home Prin oras Cea mai buna saorma din Bucuresti

Cea mai buna saorma din Bucuresti

by GetLokal.ro
Lipie umpluta cu carne de pui, de berbec sau de vita, cartofi prajiti, salata, ketchup si maioneza, pana la refuz. Adica,  „saorma cu de toate”. De peste 15 ani a devenit una dintre preferatele romanilor. Dar si o afacere de succes, de zeci de milioane de euro, mai ales pentru turcii si arabii care au adus-o in Romania. Acum, in Romania, aproape ca nu exista oras fara saormerie. Sunt peste o mie de fast-food-uri care vand acest produs sub diferitele denumiri: shaorma, shawarma, shawrma, kebab sau kebap. Cert este ca romanii o cumpara la orice ora din zi si din noapte.A devenit vedeta deoarece e un produs usor de mancat, la indemana oricui si are un pret accesibil. Fiind grabiti, romanii comanda saorma, ii pun absolut tot ce doresc, isi iau o apa sau o bere si pleaca mai departe. Ingredientele conteaza mai putin in unele cazuri, important e ca saorma sa fie cu de toate – expresia consacrata.

Cea mai buna saorma din Bucuresti – Cum s-a nascut saorma

Putina lume stie ca, in Turcia, kebabul are o semnificatie istorica foarte importanta. In perioada Imperiului Otoman, ienicerii, in nesfarsitele campanii militare, aveau nevoie de o mancare bogata in proteine, care sa se prepare rapid. Asa a aparut stramosul saormei. Denumirea de sis-kebab de altfel vine de la vechii luptatori otomani care obisnuiau, in pauzele lor de masa, sa infiga bucati de carne in sabie si sa le puna in foc. Combinatia de carne, cartofi, sosuri si salate este atat de irezistibila pentru unele pesroane, incat nimeni nu a spus vreodata ca s-a saturat de ea. In acelasi timp, putin stiu insa ca, de fapt, termenul de „shaorma” sau „shawarma” vine din limba araba si inseamna „rotativ”. Turcii au botezat saorma „doner kebab”, care inseamna „kebab rotit”, asta presupunea carnea ce era pusa pe un dispozitiv special si era rotit deasupra focului. Prin secolul al XIX-lea, o familie de turci a venit cu ideea de a schimba metoda de rotire a carnii in fata flacarii, de la orizontal la vertical.

Turcii i-au pus si garniturile de salata, castraveti, rosii si o serveau intr-o chifla cu susan. „Saorma la lipie” a fost inventata de fapt in Germania, in anul 1950, de catre un turc emigrat, care si-a dat seama ca, daca pune totul in lipie (sau paine), le este mai usor clientilor sa duca mancarea acasa. Saorma a devenit solicitata la nivel mondial, iar acum poate fi gatita in diverse variante, cu carne de miel, porc, pui sau vita.

Cea mai buna saorma din Bucuresti – Top 10 locuri unde poate fi gasita

Dristor – E una dintre cele mai cunoscute saormarii din Capitala. Pentru că a prins atât de bine, au mai multe locaţii. Cei mai mulţi se duc la şaormaria de la Dristor, vis-a-vis de Mc şi la cea de la Unirii, pe dreapta,  catre fostul restaurant Budapesta. Saorma de la Dristor este considerata una dintre cele mai bune din Bucureşti. Desi unii spun ca aromele sunt prea puternice – daca iti iei cu de toate si alegi varianta foarte picanta.

Shaormeria Baneasa – Strada Garlei 81.  Aici e bine sa se mearga pe reteta casei – recomandare pentru cei care doresc sa manance saorma de aici. „Nu o sa spunem despre saorma noastra nici ca e cea mai buna, nici ca e cea mai bine pregatita, insa vom spune ca e proaspata, ieftina si gustoasa”, e deviza celor de la aceasta saormerie.

Divan Express – Bvd. Dacia nr.37. Pe langa faptul ca se spune ca orice calatorie spre Turcia ar trebui sa inceapa de aici, se mai spune si ca saorma de aici e nu numai buna, dar si ieftina, constituind o optiune demna de luat in seama.

Iskender-Dimitrov – Mihai Bravu nr.49, vis-a-vis de liceul Iulia Haşdeu. Au şaorme care nu abundă de sosuri si verdeata. O buna optiune ar fi cea de vita. „Umplutura” e la alegere: castraveti, varza, rosii, ceapa din belsug , condimente care mai de care mai picante si aromate si carne delicioasa.

Cele mai citite articole

Calif – Sos. Iancului, Strada Avrig 63. Aici saorma este considerata mai rafinata, fiind considerata o alegere care nu da gres – in ceea ce priveste saorma. Cei de la Calif spun ca  au simtit ca e nevoie de un punct de întalnire al poftelor unei generatii mereu in cautare de diversitate, bun, pe repede-nainte si mai mult cu mai putin.

Genin – Calea Floreasca, vizavi de stadionul Dinamo. Desi saormaria de aici a cunoscut perioade distincte – cu urcusuri si coborasuri in ceea ce priveste reteta saormei, parerea generala e ca saorma de la Genin este buna si trebuie incercata. Ingredientele naturale sunt atent selectionate pentru un gust perfect de fiecare data.

Saorma Grozavesti – Langa camine, cinci minute de mers pe jos de la metrou Grozavesti. Oferta cuprinde si altceva in afara de saorme considerate de catre cei care au trecut pe aici bune. Ultima comandă este la 1.15 și la 2.00 închid de tot, până atunci mai poți să te uiți la televizor.

Dines – Foisorul de Foc. Aici Se spune ca aceasta e saormaria preferata a taximetristilor. Dines si-a castigat publicul, amator sau nu de saorme, destul de repede. La modul general vorbind pot fi gasiti la: Rond Cosbuc, Strada Mitropolit Nifon nr. 2-2a, sector 4; Foisorul de foc, Piata Foisorul de Foc, nr. 1, sector 2 si Sincai, Strada Lanariei nr. 93, sector 4. De asemenea poti face si comenzi online.

A la turca – Str. Lizeanu nr.5. Aici au, la fel ca toti din lista, una dintre cele mai gustoase saorme din Bucuresti. Multi spun ca aici se face cea mai buna saorma pe care au mancat-o in Bucuresti, lipia fiind facuta „la fata locului”.

Maverick – Piata 1 Mai.  Este foarte cunoscuta printre oamenii care mananca des saorma si este destul de laudata. Se spune ca aceasta saormerie ar fi rivala saormeriei de la Dristor.

Cele mai citite articole

You may also like